2012. szeptember 5., szerda

Szintézis-NET csapat, második alkalom

Játék ideje: 2012.08.30. 19:15-22:30
Csapat: Szintézis-Net
Rendszer: AD&D 1. kiadás

Játékos Karakterek:

Aillas, 1. szintű ember (irkán) druida
Ayato Rainfall, 1. szintű elf (nemes) varázsló
Dressus, 1. szintű ember (ashur-kémi) orgyilkos
Mufurc, 1. szintű törpe (dombi) pap (Moradin)
Organia, 1. szintű elf (erdei) harcos
Ronin, 1. szintű ember (dáin) varázshasználó
Veilas, 1. szintű elf (nemes) harcos

b.i.sz. 2012.08.10. - Mhrydain, Ysbrough

Péntek reggel új arcok érkeztek a Fáradt Kalmárba: Ayato, Dressus, Organia és Veilas. Mivel egyszerre jöttek, a fogadós azt hitte, hogy egy csapathoz tartoznak. Miközben rendeltek Aillas, Mufurc és Ronin is lejött az emeletről reggelizni. Az új arcokat azonnal neki is álltak beszervezni. Közben Organia fizetett volna három különféle söréért és reggelijéért, de csalódottan kellett észrevennie, hogy valaki ellopta az erszényét. Először megpróbálta kivágni magát azzal, hogy az asztalnál ülő egyik társaság tagjának vallotta magát és a számlájukra akarta iratni a rendelését, de a kalandozók meghallották és letagadták, hogy velük lenne az elf. Végül Aillas segítette ki, cserébe annyit kért, álljon be a csapatba és segítsen nekik. Organia beleegyezett de kikötötte, hogy vele lesz hajlandó egyedül kommunikálni. Ezt a többiek nem is kifogásolták, csak menjen előre harcban.

Az eddigi négy tag szobájában megbeszélték a munkával kapcsolatos részleteket: Xartost, a király lányának udvarlóját kell eltenni láb alól. Nem nehéz megismerni, azonban tartózkodási helye bizonytalan és valószínűleg testőrök kísérik. A tárgyalás után szétszéledtek a piacon és különféle árusokat kezdtek faggatni a célpontjukról, nem sok sikerrel. Ezután összedugták a fejüket és úgy kiötlöttek egy új tervet: egy kereskedő hajó, a Tengeri Madár ügynökeinek adják ki magukat, akik Xartossal akarnak egy üzletet nyélbe ütni. Három fele oszlottak és elindultak a város három kapuja fele.

Északra ment Mufurc, Ronin és Ayato, akik hamar lebuktak, mivel a városőrök felismerték a törpét és a varázslót. Ezzel azonban semmi baj nem volt, a városőrök is szeretnék szétrúgni Xartos hátsóját, úgyhogy megosztottak egy friss hírt: Xartost a Dolgos Halász nevű tavernában látták mostanában többször is.

Dressus és Veilas a keleti kaput látogatták meg, ahol megtudták, hogy a koldusok talán tudnak egyet s mást Xartosról, valamint hogy hol lehet pipadohányt venni. Dressus meg is kereste Humphrey Vegyeskereskedését, ahol a félszerzet kereskedő készséggel rásózta volna a fél boltot. Miután vettek egy új pipát, tűzszerszámot, erszényt és jó időre elegendő pipadohányt, meg is osztotta velük, amit mostanában hallott: Xartost az öreg MacTraler ház környékén látták többször is. Mint kiderült, a MacTraler régen az egyik leggazdagabb család volt a városban, akik halászattal keresték meg a vagyonukat, azonban néhány botránynak és királyi rendeletnek hála csillaguk leáldozott. Duncan MacTraler az utolsó élő családtag, de ritkán látják kimozdulni és a családi vállalkozást is csak egy ügynökön keresztül irányítja.

A keleti kapunál Organia megpróbálta elcsavarni a városőr fejét, azonban az még ahhoz is hülye volt, hogy észrevegye a csábítási kísérletet. Mindenesetre némi faggatás után Organia megtudta, hogy a király kincstárnoka, Romhain, szereti a csinos hölgyek társaságát és néha megfordul a Fáradt Kalmárban. Mivel a csapatnak feltett szándéka bejutni a királylány egyik báljára, Organia fejébe vette, hogy elcsábítja a kincstárnokot.

Miután találkoztak a fogadóban megosztották egymással a híreket és úgy döntöttek, hogy megnézik a Dolgos Halászt. Organia közben eladta az íját, kifizette a tartozását Aillasnak, ivott egy sört, hagyott a fogadósnál egy üzenetet a kincstárnoknak, majd társai után indult. A Dolgos Halászt a kikötő legeldugottabb, legbüdösebb sikátorában találták meg. A kopasz, gülüszemű kocsmáros nem volt túl bizalomgerjesztő. látvány Miután megtudta, hogy a vendégek Xartost keresik, kiszolgálta őket és kis várakozás után lekísérte őket a pincébe, ahol egy csapóajtón át egy barlangrendszerbe jutottak hőseink.

Elindultak előre. Hamarosan egy kereszteződéshez értek és hangokra lettek figyelmesek. Pikkelyes bőrű, görnyedt tartású, rongyokat viselő emberek indultak feléjük minden irányból szigonyokkal és tőrökkel. Aillas, Organia és Dressus elállták a folyosót és megpróbálták feltartóztatni ellenfeleiket, míg a többiek hátulról darttal és nyilakkal próbáltak segíteni. Harc közepén Organia és Dressus hátra kényszerültek sérüléseik miatt, helyüket a rendkívül effektíven gyilkoló Veilas és Mufurc vették át. A harc vége fele Ayato egy varázslattal elaltatta a hátsó sorban várakozó alakokat, innentől nem volt kérdéses, ki nyer. Miután legyilkolták a torzszülötteket és elvették a náluk talált fegyvereket, visszaindultak.

A csapóajtóra felül ráraktak valami nehéz tárgyat, de ez nem jelentett akadályt Organiának, aki harmadik nekifutásra felborította a kövekkel telepakolt rakott hordót. Felmásztak, visszarakták a hordót és feltöltötték a belőle kiesett kövekkel, majd a taverna hátsó ajtaján angolosan távoztak. A Fáradt Kalmárba való visszatérés után megfogadták, hogy némi pihenés után kivallatják a Dolgos Halász kocsmárosát, mi is folyik itt.

Aranyköpések:

Organia: Hozzád fordulok, rád nézek a... 13-as karizmámmal.

Dressus, mikor Organia megpróbálta kimagyarázni, miért nincs pénze:
"Három sört kértél, mindent kinézek belőled. Lehet most is részeg vagy."

Aillas, miután kifizette Organia tartozását:
"Nem tartozol, nagyon szívesen kisegítek. Viszont!"

Mikor megpróbálják beadni az egyik városőrnek, hogy a Tengeri Madár ügynökei:
Mufurc: Meglengetem a madaramat autentikusság jegyében.

Mufurc: Menj előre és beszélj halászokkal - és mindenki hátralép.

Mufurc: Törpe hozzállása, vagy felszívja az alkoholt vagy alkohol.

Ayato, miután egyik vállon dobott mutáns elmenekült:
"Rohadt kis geci, elvitte a dartomat."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése