2012. augusztus 30., csütörtök

Vadvidéki csapat, második alkalom

Játék ideje: 2012.08.24. 19:00-21:40
Csapat: Vadvidéki

Játékos Karakterek:

Föf:
Bergmann, 0. szintű birodalmi kereskedő
Mushi, 0. szintű hegyi törpe gombatermesztő (+kilapította a csáp)
Pug, 0. szintű birodalmi farmer

Hanna:
Azaziel, 0. szintű szürke elf bölcs
Dames, 0. szintű irkán farmer
Sonja, 0. szintű amazon méhész

Hori:
Büdös Joe, 0. szintű céhes koldus (+kilapította a csáp)
Fehér Háromujjú Tho'om, 0. szintű khémi szerencsejátékos
Pattintó Börp, 0. szintű törpe kőműves (+Tho'om feláldozta a Leviatánnak)

Robi:
Pantheon, 0. szintű nord katona (+hátra maradt és ráomlott a plafon)
Talon, 0. szintű birodalmi zsivány
Taric, 0. szintű birodalmi gyógyító

b.i.sz. 2012.08.16. - Mhrydain, Branton


A csapat megpihent a vár délkeleti tornyában amíg Dames összeszedte magát. A kiszabadított falusiak közül ketten csatlakoztak hozzájuk: Büdös Joe és Pattintó Börp. Taric feltúrta a torony alját borító bőröket és egy rejtett fülkében kisebb vagyonra valamint egy míves elf rövidkardra bukkant - utóbbit át is adta az elfnek. Háromujjú Tho'om ezalatt elvonult a sarokba és megnyúzta a bestiák bajnokát, magára öltötte bőrét, fejébe húzta koponyáját, megette a szívét és az agyát, bár utóbbiak nem mentek zökkenőmentesen. Mivel Azaziel már hiányolta a bárányt, itt hagyták a maradék falusit és elindultak lefele az északi folyosó lépcsőin.

Hamarosan egy kereszteződéshez értek, ahol pár elszórt aranytallérra bukkantak a lépcsőn. Bal oldalt találtak egy kőlappal éppen csak eltakart titkos járatot, jobb oldalt egy nem-annyira-titkos járatot, elől pedig ment tovább a lépcső. A bal oldali kőlap elmozdítása után Bergmann egy pókhálós teremben találta magát, végében három felborított ládával. Magához vette a földön lévő érméket és átvizsgálta a ládákat. Egyiknek gyanúsan vastag volt az alja. A hátulján elhúzott egy panelt, majd mikor benyúlt, egy penge lenyeste a kisujját. Míg a többiek a jajgató kereskedővel voltak elfoglalva, Azaziel kiürítette a ládát. Talált két smaragddal díszített ezüst gyűrűt (egyiket megtartotta), egy káosz szimbólummal díszített általvetőt és két fekete lótusz olajjal teli acélfiolát. Megnézték a jobb oldali járatot is, ami némi kanyar után egy kőajtóhoz vezetett, mögötte egy harcos már korábban is meglátogatott fagyos sírjával. Irány vissza a lépcsőhöz.

A lépcső egy hosszú terembe vezetett, közepén egy mély, algától fekete medencével, végében pedig egy járattal. Ahogy beléptek, öten ellenállhatatlan késztetést éreztek arra, hogy a medencéhez menjenek. A medence tetejére világító szemgödrű koponyák lebegtek fel, amiket hőseink magukhoz vettek. Pug egyiknek belenézett a szemébe, amitől víziója támadt. Megállapította, hogy ezek a várat uraló káosz harcosok egykori áldozatainak bosszúszomjas maradványai. Azaziel megtalálta a birkát is, aki épp az egyik sarokban lévő kámzsát rágcsálta - ezekből minden sarokba fel volt akasztva egy, valamikor a káosz kultisták viselhették őket. A bal és jobb oldali falon régi mozaikok voltak (lásd illusztrációkat).

Sonja jobban megvizsgálta a medencét és megállapította, hogy az alja koponyákkal van kirakva és van lent valami nagy fémgyűrű. Talon, Taric és Pantheon kötelet kötöttek az amazon derekára, aki beleugrott a vízbe és leúszott. Némi feszegetés után elfordította a gyűrűt, ezzel leeresztve a medencét. A kötél megakadályozta, hogy belezuhanjon egy szűk cseppkőbarlangba. Óvatosan lemászott a lefolyón, és átkutatta a helyet. Kíváncsisága kifizetődő volt, mivel talált egy rubinokkal kirakott vasgyűrűt, ami mágikusnak tűnt. A barlang végében lévő nyíláson is kinézett, de sok mindent nem látott, így inkább visszamászott társaihoz.

A termet elhagyva átvágtak egy széles folyosón, majd hosszú lépcsősoron végigsétálva pár kanyar után egy föld alatti tenger partjára értek. A parton egy kacifántos mintákkal televésett menhir állt. A távolból jajongás és dobszó hallatszott, azonban a tenger feletti ködön túl csak halovány sárga fényt láttak. A ködből lassan kibontakozott egy zölden derengő rúnákkal díszített sárkányfejes hajó, ami ötven lábnyira megállt a parttól. Tho'om megnézte közelebbről a menhir mintáit, amitől úrrá lett rajta a vágy, hogy valamelyik társának kivájja a szívét, de végül kiverte fejéből a gondolatot. A menhir tetején jókora viasztömböt és kanócot találtak. Némi vitatkozás után meggyújtották, mire a hajó elindult a part felé. Miután megfeneklett, mindenki beszállt, kivéve Pantheont és a birkát.

Félúton hat szenvedő arcokkal, szájakkal és szemekkel teli csáp tört elő a vízből. A csápok kíváncsian vizslatták a fura szerzeteket, az ismerős csatabárdot, a káosz harcosnak kinéztő Tho'omot. A hajósok nem tudták, mi tévők legyenek, próbáltak kommunikálni, de hiába. Végül hirtelen mozdulattal Tho'om beledobta Büdös Joet a vízbe. A csápok elkapták és kettétépték a koldust, majd eltűntek a víz alatt.

A Leviatán eltűnte után a hajó zavartalanul haladt tovább egészen a csillagtalan tengerből kiemelkedő szigetig. A szigeten egy zikkurat állt, repedései közül izzó fény szűrődött ki. A felfele vezető rámpán két tucat bestiaember üvöltözött, dobolt és lökdöste felfele a riadt foglyokat. A zikkurat tetején három kámzsás bestia szórta kosárszámra a kincseket a középen lévő verembe, amit időnként megtoldottak pár falusival is. Eközben a veremből felszálló füst fölé egy termetes bestia egy páncélozott alakot tartott, ami nagyon emlékeztetett a mozaikon látott egyik harcosra.

A csapat elátkozta magát, amiért nem hozták el a medence mellől a kámzsákat, de rövid tanakodás után megszületett a nagy terv: mivel Thoom már így is elég torz és ijesztő megjelenésű, eljátsszák, hogy ő egy káosz harcos, míg társai áldozatok. Szerencséjükre senkinek nem tűntek fel a nagy zűrzavarban, zavartalanul felértek a zikkurat tetejére. Itt azonnal nekiugrottak a sámánnak és csicskásainak, kihasználva a meglepetés erejét.

A fekete lótusz olajtól felerősödött Dames belökte a sámánt a felpáncélozott figurájával együtt a verem mélyén izzó lávába, míg társai az akolitusokkal foglalkoztak - változó sikerrel, volt akit tovább vitt a lendület és beleesett maga is, de mindenkinek sikerült elkapni a peremet. Eközben Sonja próbálta feltartani az időközben észhez térő bestiákat a rámpa szélén, Azaziel pedig elvágta a riadt parasztok köteleit. A veremben lévő anyag közben lassan a páncél köré gyűlt. Hamarosan egy fekete alak lebegett fel a mélyből. A rituálé úgy tűnt többé-kevésbé sikerült, a káosz egyszemű bajnoka alakot öltött és láncos buzogányával Damesre támadt.

Először az izzó koponyákkal hajigálták meg hőseink a harcost, melyek lángra lobbantak mikor széttörtek a testén, utána hétköznapi fegyverekkel estek neki. Kimerítő küzdelem után végül az utolsó csapást Dames vitte be, amitől a bajnok visszaváltozott lávává és szétfolyt. A bajnok halála láttán a bestiák menekülni kezdtek. Némi tűnődés után a túlélők magukhoz vették a páncélt és a buzogányt. Erre újra alakot öltött a láva, ezúttal óriási csáp formájában támadt a túlélőkre. Míg társaik menekültek, Mushi és Börp hátramaradtak, hogy összeszedjenek minél többet a fent felhalmozott érmékből. Három körön keresztül szórakoztak az érmék felmarkolásával. Előbbit végül kilapította a csáp, utóbbit pedig elrepítette egy jókora maflás kíséretében messzire, mikor megpróbálta Mushi holttestét is kifosztani.

Idővel a csáp szétfoszlott magától. Hatalmas robaj töltötte be a barlangot, a bestiák menekültek amerre láttak. A csapat és a falusiak a hajóhoz rohantak, miközben jókora kődarabok szakadtak le körülöttük a mennyezetről. Távol aztán beszakadt a plafon és egy jókora falszakasz borult a vízbe, óriási árhullámot keltve. A túlélők keservesen kapaszkodtak, miközben a hullám tolta előre hajójukat. Egy ideig úgy tűnt, hogy neki fognak csapódni a falnak, azonban végül egy nyílásba röpítette a hajót a hullám és itt elvesztették a fonalat. Órákkal később egy folyó partján a sárban fetrengve ébredtek fel a felborult hajó mellett. Miután elkönyvelték az újabb veszteségeket (a domb összeomlását valószínűleg nem élte túl sem Pantheon sem a birka), összeszedték a holmijaikat és útra keltek.

Aranyköpések:

Miután megállapították, miről is kapta Büdös Joe a nevét:
"Kinn van egy kút, fürdessük meg!"

Büdös Joe: Beírom a nevem sárgával a jégbe: "Itt járt Joe".
Taric: Én közben itatom szentelt vízzel.

Miután a csapda lenyeste Bergmann ujját:
Tho'om: Én Háromujjú Tho'om vagyok.
Bergmann: Én pedig Négyujjú Bergmann. Na?

A káosz bajnok megjelenése után:
Mesélő: Mit csinál Dames?
Hanna: Dames? Éppen összeszarja magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése