2012. augusztus 10., péntek

Szintézis-Net csapat, első alkalom

Játék ideje: 2012.08.09. 19:30-21:30
Csapat: Szintézis-Net
Rendszer: AD&D 1. kiadás

Játékos Karakterek:

Aillas, 1. szintű ember (irkán) druida
Mufurc, 1. szintű törpe (dombi) pap (Moradin)
Ragnar, 1. szintű ember (nord) harcos
Ronin, 1. szintű ember (dáin) varázshasználó

b.i.sz. 2012.08.09. - Mhrydain, Ysbrough
Ragnar a Mhrydain földjén töltött első napjait Ysbrough kikötőjében, az Alvó Albatrosz nevű koszos fogadóban töltötte. Ezalatt nem csak a helybelieket sikerült megismernie, de hozzá csapódott három másik kalandozó is: Mufurc, Aillas és Ronin. Késő délután megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy kéne valami munkát is keresni. Ragnar a kocsmárost, Ronant kezdte el faggatni, aki amúgy valamikor matróz volt. Tőle megtudta, hogy Gralen kiráynak problémái akadtak lányával, Dahiával. A leányzó hírhedt az általa rendezett bálokról, orgiákról, valamint a hamar megunt és megöletett udvarlókról. Most viszont fordult a kocka: a városban feltűnt egy férfi, aki elcsavarta a lány fejét, aminek Gralen király nem örül.

Miután Ragnar megosztotta a társaival az információt, talált három városőrt a kocsmában (név szerint Bran, Lloyd, Lothar), akik már jól ismerték a harcost. Tőlük megtudta, hogy az udvarlót ritkán látják a városban, akkor is a palota és az északi negyed környékén, valamint felismerhető lányos arcáról, fehér bőréről, fekete hajáról és vörös köpenyéről. A király minden bizonnyal örülne valakinek, aki eltűnteti, viszont a palotába való bejutáshoz nem árt, ha szereznek egy papírt Barringtontól, a városőrök vezetőjétől.

Barringtont az egyik nyugati toronyban találták meg, némi várakozás után. Vele volt egy törpe is, de ő még köszönésre sem méltatta a csapatot. Miután Barrington megtudta, mit akar a csapat tőle, némi hümmögés után adott nekik egy lepecsételt papírt, amivel beengedik őket a palotába, de előre vetítette, hogy ha más célra akarják felhasználni (például Dahia valamelyik báljára vagy orgiájára akarnak bejutni), akkor gondoskodni fog a lefejezésükről. A beszélgetés során az udvarló nevét is megtudták hőseink: Xartosnak hívják az ifjú lovagot.

A papírnak hála még este tudtak beszélni a királlyal. Aillas kiharcolta magának, hogy ő legyen ezúttal a csapat szóvivője, mivel egy törzsfőnök fia, ami alapján úgy gondolta, rangban közelebb áll a királyhoz. A többiek elkönyvelték, hogy ebből jó nem sülhet ki, és ha baj lesz, akkor nem ismerik a druidát. Szerencsére az irkán meglepően jól szerepelt. Gralen jutalmat ígért a csapatnak, ha eltávolítják Xartost a városból - hogy milyen módon, az nem érdekli, de bizonyítékot hozzanak róla. Hőseink annyira megörültek első munkájuknak, hogy még azt is elfelejtették megkérdezni, mennyit fognak kapni érte.

Jobb ötlet híján elindultak a városi északi része fele, hátha megtudnak valamit a járókelőktől. Útjuk eseménytelen volt, viszont némi útbaigazítás után a piac mellett találtak egy fogadót. A Fáradt Kalmár tisztasága, víg zenéje, csinos felszolgálói és jókedvű közönsége üdítő volt az Alvó Albatrosz mocska után. Míg a többiek söröztek, Mufurc utolsó aranytallérjából vett egy pohár whiskey-t, és elkezdte faggatni az amúgy rendkívül kíváncsi kocsmárost. Elmondta, hogy Xartost keresi, és szeretné neki eladni az énekesmadarát, mivel úgy hallotta, hogy az ifjú lovag komálja az efféléket. Túl sok új információt nem sikerült megtudnia, de legalább a pénze elfogyott.

Ragnar közben kifülelte, hogy a hátsó ajtó mögül puffanás, csörgés, kiabálás hallatszik. Egyik felszolgálótól megtudta, hogy hátul veremharc folyik. Több sem kellett a csapatnak, elindultak megnézni. A veremben épp most fejezte be a verekedést egy fél-ork és egy ember - a meccset az utóbbi nyerte. Aillas egyből beajánlotta Ragnart a veremmesternek, Reinhardtnak, aki még nordok közt is óriásnak számított majd’ hét lábnyi magasságával. Egy héttel későbbre kapott is időpontot a harcos egy fegyveres összecsapásra. Kicsivel később kezdetét vette a következő menet: egy fél-orkot és egy amazont rángattak be láncon a verembe, kardot adtak a kezükbe és egymásnak eresztették őket. Aillas 10 aranyatallért tett az amazonra. Ragnar nem nézte jó szemmel a meccset, nem híve a rabszolgaságnak. Megnézte, melyik szobából hozzák be a harcosokat, megosztotta véleményét Mufurccal a rabszolgaságról, majd megvárták a meccs végét. Aillas 20 arannyal lett gazdagabb... A meccs után szobát béreltek a fogadósnál egy hétre, áthozták a lovaikat a másik fogadó istállójából és nyugovóra tértek.


Aranyköpések:

Ronin: A guminak van alternatívája?
Aillas (épp akkor tért vissza az asztalhoz valahonnan): Elkezdtünk kurvázni?

A veremben egymásnak eresztették az amazont és a fél-orkot.
Ragnar: Mi a véleményed erről? Szegény lánynak egy fél-orkkal kell megküzdenie!
Mufurc: A nők veszélyesek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése