2012. szeptember 16., vasárnap

Vadvidéki csapat, harmadik alkalom

Játék ideje: 2012.09.13. 19:50-22:00
Csapat: Vadvidéki
Rendszer: DCC RPG

Játékos Karakterek:

Föf:
Pug, 1. szintű birodalmi tolvaj

Hanna:
Azaziel, 1. szintű szürke elf

Hori:
Fehér Háromujjú Tho'om / Tutanhseth, 1. szintű khémi harcos

Robi:
Taric, 1. szintű birodalmi pap (Aszklépiosz)

Bara:
Fagyula, 0. szintű törpe ládakészítő
Kelemen, 0. szintű törpe kőműves
Oszkár, 0. szintűe törpe bányász

b.i.sz. 2012.08.23. - Mhrydain, Hirot

A múltkori kalandot túlélők közül négyen folytatták kalandjaikat a nagy világban: Azaziel, Pug, Taric és Tho'om. A kimentett falusiak közül három törpe csapódott hozzájuk, így összesen heten bolyongtak a mocsaras, erdős vadonban. Pár nap kóborlás után egy ködös völgybe érkeztek. Távoli hangokra lettek figyelmesek, úgyhogy Pug előre ment és elbújt egy kő mögött. Három tucat paraszt kísért egy megkötözött nőt, nyolc lovas kíséretében az úton. A tolvaj mögéjük lopakodott és elvegyült a tömegben. Azaziel a lovasok elé állt, hogy megkérdezze, mit vétett a lány.

Pug elkiáltotta magát, hogy boszorkány, amire szúrós tekintettel válaszolt a tömeg, úgyhogy inkább meghúzta magát és hátul kérdezősködött. Az elf kíváncsigának nem örült a lovasok vezére, de azért elmondott egyet s mást. Kiderült, hogy ő a közeli falu, Hirot jarlja. A falut szörnyű veszély fenyegeti: éjszakánként egy kutya betör és lemészárol pár lakost. A látnok javaslatára minden harmadik napon kisorsolnak egy embert, akit feláldoznak, hogy a kutya békén hagyja a falut. Most épp a lányt sorsolták ki, ezért viszik ki a falutól pár órányira található kövekhez. Tudtára adta továbbá, hogy a faluban megszállhatnak, de sokáig ne maradjanak. Mikor tovább indultak, egyik katona még megsúgta Azazielnek, hogy a jarllal ne foglalkozzon, nem szereti az idegeneket, menjenek csak nyugodtan a Farkaslándzsás fogadóba és este meséljenek majd nekik, milyen kalandban volt részük. Egyetlen bökkenő, hogy a fogadós valószínűleg maga alatt lesz, mivel most viszik a lányát a kövekhez...

Pár perccel később Taric is megállította a csapatot, hogy megáldja a lányt. A varázslata sikerült és ámulatba ejtette a falusiakat. Ezalatt Tho'om megpróbált odalopakodni egyik lovashoz, hogy leüsse, felpattanjon a lovára, és a lányt felkapva ellovagoljon a naplementébe. Sajnos azonban a katona észrevette, de mivel nem volt tisztában a szándékaival, barátságosan váltott vele pár szót, mialatt a jarl ingerülten elküldte a papot. Tho'om végül a falusiakkal tartott, míg a többiek elmentek Hirotba.

Hirotban megismerkedtek az öreg kapuőrrel, aki egyszer már legyőzte a kutyát, de az csak köddé vált és eltűnt. A főtéren a lokális Tyr templom fanatikus papjába botlottak, aki harsányan prédikált arról, hogy a kutya a falusiak büntetése és hagyjanak fel bűnös életvitelükkel - Taric próbált is vitatkozni vele, nem sok sikerrel. A fogadóban Azaziel közölte Brögannal, a depressziós fogadóssal, hogy ne aggódjon, a lánya hamarosan visszatér. Cserébe csak a pult fölé akasztott lándzsát kérte, azonban a fogadós közölte vele, hogy az csak utánzat - az eredeti lándzsa, amivel a legendák szeirnt Ulfhaenor megölte régen a kutyát, északon található, a barbár hadvezér sírjában.

Tho'om (azaz innentől kezdve Tutanhseth) ezalatt elkísérte a falusiakat a kőhöz, megvárta míg kikötözték a lányt, majd visszaúton lemaradt tőlük és visszament a kövekhez. A lány nem győzött hálálkodni, mikor a harcos elvágta a köteleit. Tutanhseth javaslatára "álcázták" a lányt: levágták a haját, összekenték kosszal. A kapuban strázsáló öreg őr így is felismerte, de tovább engedte őket. A fogadó hátsó ajtaján mentek be, ahol bele is botlottak a lány anyjába. Míg ők vígan ölelkeztek, Tutanhseth nekiállt bekajálni az élsékamrában talált tejfölből.

Lassan beesteledett. A kalandozók a fogadóban beszélgettek a helybeliekkel. Megtudták többek közt, hogy a kutya át tud menni a falakon és hétköznapi fegyverek nem sebzik. Pug bement a templomba, ahol az oltáron talált egy kalapácsfejet. Hasonlót vélt felfedezni a templom ablakán is, melyen Tyr küzdött egy farkassal. A tolvajt a pap zavarta meg. Megtudta, hol található nagyjából Ulfhaenor sírja, valamint hogy a kutya is oda volt bezárva mielőtt újra kiszabadult, nem tudni hogyan.

Este a kalandozók összefutottak a főtéren és hosszú vitába kezdtek, hogyan tovább. Azaziel ki akart menni a kövekhez, hogy megküzdjön a kutyával, mielőtt a faluba ér. Pug meg akarta keresni Ulfhaenor sírját. Taric a faluban maradt volna, mivel előbb vagy utóbb a kutya úgyis idejön. Ezalatt Pug feltörte a főtéren lévő ládikót, amiből a neveket húzzák háromnaponta, és rájött, hogy meg van bundázva az egész. Erre elkezdtek találgatni, ki lehet a kutya mögött: a jarl, a látnok, a pap vagy az öreg boszorkány, akiről egyik járókelőtől hallottak? A tanakodást előbb egy kósza őr szakította félbe, majd a falon lévő őrök üvöltése...

A kutya betört a faluba. Mire hőseink a mészárlás színhelyére értek, már négy falusi halálát lelte. A kutya támadásai szerencsére senkit nem találtak el. Azaziel fekete füstfelhőt idézett a kutya köré, Pug felnyársalta, Taric megáldotta Tutanhsethet, Tutanhseth pedig előbb homlokon majd lábon zúzta a kutyát. Az utolsó támadás után a kutya fekete füstté változott, teste helyén pedig fekete tócsa maradt. Azaziel az egyik megmaradt acélfiolát megtöltötte a baljós folyadékkal.

Aranyköpések:

Pug: Valami alakzatot öltsünk.
Tho'om: Én leszek egy négyzet.

Tho'om a lány álcázásáról:
"Ha asszonyként térsz vissza a faluba, lehet nem ismernek fel."

Pug a Tyr pappal való beszélgetés után:
"Azt mondta itt mindenki bűnös, aki szereti a szexet."

Pug: Menjetek apácának zárdába!
Taric: Az önmegtartóztatás fegyver...
Tutanhseth: Ad AC-t az erényöv?

Tutanhseth, miután Pug bő lére eresztve elmondta, szerinte mi van a kutyás probléma mögött:
"Köszönjük, Andersen."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése