2012. szeptember 13., csütörtök

Szintézis-NET csapat, harmadik alkalom

Játék ideje: 2012.09.06. 18:30-22:15
Csapat: Szintézis-Net
Rendszer: AD&D 1. kiadás

Játékos Karakterek:

Ayato Rainfall, 1. szintű elf (nemes) varázsló 
Mufurc, 1. szintű törpe (dombi) pap (Moradin)
Organia, 1. szintű elf (erdei) harcos
Ragnar, 1. szintű ember (nord) harcos

b.i.sz. 2012.08.11. - Mhrydain, Ysbrough

Reggel négyen gyűltek össze a fogadóban: Ayato, Mufurc, Organia és Ragnar. Mufurc begyógyította a sebeit egy Könnyű sebek gyógyításával, viszont ezzel ki is fogyott a varázslatokból. Mivel Organiat múltkor úgy elverték a torzszülöttek, hogy alig bírt megállni a lábán, a csapat úgy döntött, hogy keresnek egy gyógyítót. A fogadós kifaggatása után kimentek a templom negyedbe és meglátogatták Manannán mac Lir főtemplomát, ahol a főpap jobbkeze, Lear fogadta őket. Gyógyításra ugyan nem volt pénzük, viszont Lear ingyen elvállalta az elf gyógyítását, ha a kalandozók elvégeznek egy munkát: a kikötőben embereket rabló lacedonokat kellene eltenni láb alól. Mivel egy kikötővárosban nem árt jóban lenni a tengeristen papjaival és mivel 50 aranyat ígértek nekik ghoul-fejenként, elvállalták a melót. Lear még említést tett egy lovagról, aki este megmentett egy halászt egy lacedontól. A lovag már városon kívül tartózkodott, úgyhogy hőseink elindultak a kikötőbe nyomozni a megmentett halász után.


Ragnar kifaggatott egy matrózt, de az újat nem tudott mondani és nem ismerte a megmentett halászt sem. Némi tanakodást követően úgy döntöttek, hogy egy ideig hanyagolják a lacedon vadászatot, helyette beugranak a Dolgos Halászba és beszélnek Argaillal, a fogadóssal. Organia óvatosan benézett az ablakon, azonban a fogadós észrevette, amitől érthető módon ideges lett. Feszült beszélgetés vette kezdetét a pultnál, aminek a vége az lett, hogy Argail beinvitálta a vendégeit egy szobába. Itt megkezdődött a vallatás.

Argail elárulta, hogy a tenger benyúlik a város alá, amiről nagyon kevesen tudnak. A város alatti barlangrendszer egy külön világ, ahol fél-sellő torzszülöttek élnek, élükön az öreg Duncan MacTralerrel és unokájával, Xartosszal. Mint kiderült, a MacTraler család nem csak az öreg Duncanből áll. Régen, mikor a család csillaga leáldozni kezdett, a MacTralerek lepaktáltak Dagonnal és elkeveredtek az öbölben lakó gonosz sellőkkel. Argail is kis mértékben sellő, csak idő kérdése, mikor kezdenek kiütközni rajta a jelek és kell leköltöznie a mélybe. Az információért cserébe a hallgatáson kívül egy dolgot kért a csapattól: szabadítsák ki a terhes feleségét a mélyben lakó torzszülöttek tenyésztő verméből.

Miután távoztak a hátsó ajtón, a kalandozók átvágtak a piacnaptól nyüzsgő városon és megkeresték a romos MacTraler házat. A kapu belökése után egy kisfiúba botlottak. Connornak hívták, és barátja, Oillin azzal próbálta bizonyítani a bátorságát, hogy bemászott az öreg házba pár napja. Azóta nem látta senki kijönni. Organia hazaküldte a gyereket és megnyugtatta, hogy elő fogják keríteni a barátját. A csapat végigment az udvaron, megnézte a sufnit, bement az előszobába, a hallba, majd innen a szolgáknak fenntartott szárnyba. Organia a konyhában eltett egy ezüst étkészletet. Az éléskamrában megtalálták a borospincébe vezető csapóajtót, amit Ragnar fel is nyitott. Organia ment le először, infralátással kiszúrta, hogy egyik hatalmas hordót (ami üresnek bizonyult) nemrég tapogatták. Kis kutakodás után Ayato rájött, hogy a hordó nem csak üres, de huzatos is. Ragnar feltépte az elejét és egy folyosót talált mögötte.

Ayato fáklyát gyújtott és a csapat elindult előre. A kanyarhoz érve ajtó csapódására lettek figyelmesek. Tovább haladva a halpofákkal díszített faragott ajtót is meglelték. Ragnar kinyitotta az egyik szárnyat, mire hat lándzsás torzszülöttel találta magát szemben. A jó reakció dobás és a gyors gondolkodás meghozta az eredményét: hőseink megpróbálták megyőzni őket arról, hogy Dagont szolgálják, ami felkeltette a fél-sellők érdeklődését. Kérésük ellenére Duncannel nem tudtak beszélni, mivel rituáléra készült, egyik fél-sellő azonban vette elment keríteni valakit, akivel tárgyalhatnak. Kis várakozást követően egy vörös köpenyes, fekete, göndörhajú, sápadt arcú férfi jött fel a terem végében lévő lépcsőn: Xartos.

Rövid beszélgetést követően kiderült, hogy nem hiszi el a csapat meséjét. Utasítására az itt maradt négy torzszülött nekiugrott a kalandozóknak. Ayato egy varázslattal elaltatta Xartost, Ragnar az ellenfél kaszabolásával volt elfoglalva, Organia pedig Xartos lefejezésével és kardjának lenyúlásával. Mire utóbbi sikerült, lábdobogásra lettek figyelmesek: az oldalsó lépcsőkön megjelent az erősítés kultisták és számszeríjjal felszerelt harcosok képében. Ragnar még levágta az utolsó szörnyet, míg társai már menekültek. Végül mindnyájan kimásztak a pincéből. Ragnar egy hordó halat tett a csapóajtóra. Társai ezalatt Mufurc példáját követve kimásztak az éléskamra ablakán, ahol a nord nem fért volna ki, úgyhogy inkább kényelmesen kisétált a házból.

Visszaúton már kora délután fele járt az idő. Organia meglátogatta a királyt és bemutatta neki Xartos fejét. A dolog a kelleténél teátrálisabban sikerült, de végül nem lett ebből probléma. Este a király egyik szolgája átadott nekik 2000 arany értékű pénzzel és ékkővel teli ládikót a fogadóban, továbbá megállapították, hogy  Xartos hosszúkardja +1-es fegyver. Két nap után úgy tűnik rámosolygott a csapatra a szerencse...

Aranyköpések:

Mufurc beszámolt Ragnarnak a múltkori kalandról:
"Ittunk is, ez is megtörtént, lehet ezért nem sikerült a harc."

Mufurc, miután Ragnar felmérte az új csapattagokat:
"Hozott anyagból válogatunk."

Mufurc: Elmondtam mindent, hogy ez élő pajzs hadművelet hogy sikerült.

Manannán templomába menet:
Ragnar: A te istened temploma?
Mufurc: A halas? Az nem.

Organia kielemzi  a lacedonokat:
"Az érintésük bénít... Nekem meg a nézésem."

Miután megismerték Argail történetét:
Organia: Nem akarom megbántani...
Mufurc: Messzire jutottunk a "kasztráljuk ki"-től...

A fél-sellőkkel való tárgyalás lehetőségének megvitatása közben:
-Vigyünk nekik virágot?
-Hallal.

Ragnar a diplomáciáról:
"Akit kell, kinyírunk, a többit addig ütjük, míg el nem mondják, mit akarunk."

Organia: Éhes vagyok.
Ragnar: Most ettél.
Organia: Jól van na, várandós vagyok!
Mufurc: Hogy gyógyítottak meg téged?!

Organia Ragnarnak:
"18 éves vagy? Lepkefing vagy!"

Kicsivel később:
"Bocs hogy lepkefingnak tituláltalak, legyél inkább lidércfing. Az királyabbnak hangzik."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése