2012. szeptember 25., kedd

Szintézis-NET csapat, negyedik alkalom

Játék ideje: 2012.09.20. 18:30-22:15
Csapat: Szintézis-Net
Rendszer: AD&D 1. kiadás

Játékos Karakterek:

Ayato Rainfall, 1. szintű elf (nemes) varázsló
Mufurc, 1. szintű törpe (dombi) pap (Moradin)
Organia, 1. szintű elf (erdei) harcos
Ragnar, 1. szintű ember (nord) harcos

b.i.sz. 2012.08.12. - Mhrydain, Ysbrough

A négy csapattag úgy döntött, hogy megerőltető tevékenységet nem fognak végezni ezen a napon. Organia visszavásárolta az íját a piacon, Ayato pedig elment beszerezni a familiáris hívásához szükséges komponenseket. Végül Humphrey Vegyeskereskedésében vett hat dartot, zsírt, parázstartót, egy táskát és 50 arany értékű füveket egy díszes táskával együtt összesen 50 aranyért. A maradék 50 arany értéknyi füvet beszerezte a piacon. A többiek rendkívül boldogok voltak, mikor a varázsló nekiállt este a 22 órán át tartó rituálé kereteiben kántálni és gyomokat égetni.

b.i.sz. 2012.08.13. - Mhrydain, Ysbrough

Mufurc, Organia és Ragnar elment tárgyalni Gralen királlyal, aki egyéb teendők miatt kicsit megvárakoztatta őket. Hőseink elárulták neki, mi a helyzet a város alatt és segítséget kértek tőle a város alatti fél-sellő kultisták kiírtásához. A király bizonyíték fejében felajánlotta, hogy segít nekik.

A kalandozók ezután meglátogatták Argailt a Dolgos Halászban és megkérték, szerezzen lentről bizonyítékot. Argail nem akarta vásárra vinni a bőrét, viszont felajánlotta, hogy ha a legközelebb lemennek, nem fogja lecsukni őket. A csapat visszament a kocsmába. Este Ayato végzett a rituáléval és boldogan bemutatta társainak familiárisát: Odint, a baglyot.

b.i.sz. 2012.08.14. - Mhrydain, Ysbrough

A kalandozók leereszkedtek a Dolgos Halász pincéjében a mélybe. Óvatosan haladtak a múltkori kereszteződésig, majd egyenesen előre mentek tovább, ahonnan nem csak fény jött, de a tenger morajlása is hallatszott. A sötét járatból megpillantották a föld alatti tengerpartot. Tűz mellett két harcos épp halat sütögetett, tőlük pár lépésnyire egy lefüggönyözött járat látszódott.

A csapat meglepte a harcosokat távolsági fegyverekkel, de nem tudtak komoly sebeket ejteni rajtuk, úgyhogy Ayato inkább elaltatta őket. Mufurc és Organia bement, hogy felkapják az egyik testet és kivigyék, azonban a lefüggönyözött járatból rongyokba öltözött mutánsok rontottak rájuk. Az új támadók két kritikussal lesebezték Organiat és Ragnart, de végül csak egy torzszülött élte túl az összecsapást, az is elmenekült és belevetette magát a vízbe. Ragnar magához vette egyik szörny számszeríját, Mufurc az egyik alvót kivégezte, a másikat elkezdték kifele húzni.

Közben Ayato észrevette, hogy a járaton át erősítés érkezik. Organia és Ragnar felálltak egymás mellé és megtűzdelték ellenfeleiket számszeríj és nyílvesszőkkel, majd nekik estek közelharcban. Végül egy morál dobásnak hála az egy szem túlélő visszavonult. A kalandozók felkapták az alvó "bizonyítékot" és meg nem álltak a pince lejáratáig. Argail felengedte őket, eltorlaszolták a lejáratot, majd megkötözték és zsákba rakták a foglyot.

A fél-sellő láttán a király megígérte, hogy megbeszéli Barringtonnal, a városőrök kapitányával, hogyan tovább. Hőseink sérülten és fáradtan visszatértek a fogadóba.

Aranyköpések:

Organia: Most is elraboltak egy kisfiút!
Mufurc: Én már el is felejtettem...

Mufurc: Ghoulokról még mindig semmit nem tudunk. Ki kell ülnünk egy szendviccsel a kikötőbe.

Ayato: Odinnak fogom hívni a baglyot.
Ragnar: Végülis csak az istenemet gyalázod...

Miután Ayato megvette a rátukmált díszes táskát is:
Ayato: Szépen ki van dolgozva?
Mesélő: Beletehetsz egy baglyot.

Mufurc: Csapdát kéne állítani. Raboljunk el egy gyereket és állítsuk ki a barlang elé.

Ayato: Mivel nincs kb. fegyverem, mit csináljak?
Mufurc: Fogd fel a nyilakat.
Acato: Nincs shieldem.
Ragnar: Tessék, itt az enyém.

Kába Organia a királynak:
"Nincs véletlenül egy olyan titkos járat, amiről nem tud?"

Ayato mikor gyógyítás kéne valakinek, de ghoulos küldetés terén nincs haladás:
"Templomba nincs most pofánk bemenni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése