2012. szeptember 16., vasárnap

Helyzetjelentés

Több mint egy hónapja kezdtem írni a blogot. Nem túl sok idő, viszont elég ahhoz, hogy eldöntsem, érdemes-e folytatnom. Mivel dolgozom, egyetemre járok, barátnőm van, két kampányban vagyok mesélő, elég kevés szabadidőm marad, úgyhogy alaposan át kell gondolnom, mivel töltöm el. Az elmúlt egy évben elég rendesen szelektálnom kellett a hobbijaim között: MMORPG-ket abbahagytam, videojátékokkal alig játszok, olvasást is redukálnom kellett kissé, kevesebb rajzfilmet nézek - bár utóbbinak inkább az az oka, hogy sorra veszik le  a kedvenceimet a műsorról. Meg kell hát gondolnom, hogy akarok-e még időt és energiát ölni blogolásba, vagy inkább fordítsam másra az időmet. Például alvásra, már kezd hiányozni...

Mikor elkezdtem írni a blogot, arra számítottam, hogy a kutya sem fogja olvasni. Ehhez képest a forgalom meglepően jó, a visszajelzések pozitívak. A folytatás mellett szól az is, hogy a játékülésekről készült beszámolók könnyen elérhetők, nem kell fórumon vagy dokumentumok között keresgélni. Ez a kettő érv elég ahhoz, hogy a blog ne kerüljön a süllyesztőbe.


Mi várható a jövőben? Természetesen újabb beszámolók. Ezen kívül nekiálltam gatyába rázni a kampányhoz készült jegyzeteimet és elkészíteni Xarn térképét. Terveim szerint havonta minimum egy bejegyzés várható Xarn régióiról, népeiről, vallásairól, szörnyeiről, mágiájáról, et cetera.

Mivel segíthet az olvasó? Egyrészt azzal, hogy nem csak olvassa, hanem követi is a blogot, így nem csak értesülni fog a friss bejegyzésekről, hanem én is jobb képet kapok a közönségről. Csak pár kattintás az egész, nem egy bonyolult procedúra. Másrészt azzal, ha hozzászól a bejegyzésekhez. Beszámolóknál persze nehéz bármit is kommentálni azon kívül, hogy "jó volt", "szar volt", "Hori egy állat". Valószínűleg segítene, ha én is kérdeznék, úgyhogy most teszek is ezzel egy próbát.

Az előbb említett témák közül melyikről szeretnél jövő héten olvasni?

Válaszokat ide kérem, megjegyzés formájában.

Köszönöm a figyelmet és további jó szórakozást a bloghoz!

5 megjegyzés:

  1. Sajnáltam volna, ha ilyen rövid idő után süllyesztőbe került volna a blogod, szeretem olvasni a bejegyzéseket, érdekel Xarn is, és a játékbeszámnolók is jól átadják a lényeget. Mivel én is világot építek, ezért engem most Xarn régiói és népei érdekelnének leginkább, szívesen olvasnék pár gondolatot róluk!
    Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  2. Engem meg az, hogy vannak-e Xarnnak különleges szörnyei, vagy a standard szörnyeknek különleges helyi megfelelői...

    VálaszTörlés
  3. @Adam Borbely: Régiókról majd akkor kezdek el írni, ha kész lesz a térkép vektoros változata. Ehhez jó sok türelemre és akaratra lesz szükségem, de igyekszem.

    @_andris: Vannak, de ilyenekről addig nem szeretnék írni, míg a játékosok nem találkoztak velük. Fél-sellők nem tudom ide tartoznak-e, mert bár sajátok, máshol már elsütöttek hasonlót. Ennek ellenére vállba veregetem magam miattuk, mivel továbbra is igaz, hogy az elmúlt három évben egyetlen első szintű csapatomnak sem kellett koboldokkal, orkokkal, óriás patkányokkal harcolnia, goblinokkal is csak mint random encounter találkozott egyik brigád.

    VálaszTörlés
  4. Térkép/világleírás-vázlatok kifejezetten. :)

    VálaszTörlés
  5. Szuper a blog, ne hagyd abba!
    Engem a térképek érdekelnek, azokat imádom. :-)
    Meg szervezetek rövid leírása is jöhet. Hajrá!

    VálaszTörlés