2013. október 1., kedd

Helyzetjelentés

Ideje kicsit leporolni a blogot, mielőtt főbe lövöm...

Elég sok idő eltelt az utolsó bejegyzés óta. Sajnos munkának és szakdolgozatnak hála csak ritkán volt alkalmam mesélni. A nyár folyamán mihelyt lett egy kis időm úgy döntöttem, lezárom a három félbehagyott kampányomat, hogy indíthassak egy újat, amiben összevonom az eddigi csapatokat és egy rendszer alatt, egy világon, egy régióban fog játszani aki éppen ráér amikor éppen ráérek mesélni. Ez szervezés és felkészülés szempontjából is sokkal előnyösebb számomra.

Egyik lezárt kampány a jó egy évre jegelt Fantasztikus Vadvidék volt, melynek fináléjában komoly veszteségek árán a csapat legyőzte a környéket fenyegető vörös sárkányokat - Pyrot, Xathragotot és sarjaikat. Szolgálataikért cserébe elnyerték a Győzhetetlen Nagyúr támogatását. MekDisznó, az ork harcos Mandan kastély ura lett. Valin, a gishmesh Nephtlys-pap megnyitotta Modronban a kupleráját, majd elköltözött a Győzhetetlen Nagyúr Városállamába, hogy ott is nyisson egyet.

A DCC-s XARN csapat ugyen legyőzte Hirot kutyáját, de elindult megkeresni és kifosztani Ulhfaenor sírját. Kicsit komikus volt, hogy az elején leverték a sírt őrző víz kígyót, utána pedig a csapat fele belecsúszott egy dárdákkal teli gödörbe. Utánpótlás gyanánt leporolták a nulladik szintű karaktereket, hogy aztán egy szem Pug kivételével mindegyiküket széttépjék a ghoulok. Pug visszavonult a kalandozástól és keresett inkább valami hétköznapi munkát.

Az AD&D-s XARN csapat levelet kapott a halottnak hitt Xartostól, amiben találkára invitálta őket. Néhány városőr segítségével egy sikátorban elkenték Xartos száját, majd megtudták, hogy amíg ők a sikátorban voltak, Xartos és emberei megölték a királyt és elrabolták a lányát. Az elfogott Xartos vallatása után megtudták, hogy egy rituáléra készülnek a város alatt lakó félsellő fattyak, amivel szökőárat idéznek - és mivel a zsilip kulcsai is náluk vannak, a város védtelen. Két csapat ereszkedett le végül a mélybe, egy csapat városőr a torzszülöttek telepét ment felszámolni, míg Mufurc, Ronin és Ayato egy maréknyi városőrrel egy kemény csatát követően megölték az öreg McTralert, tucatnyi kultistát és még három másik Xartost klónt. Munkájukért nemesi rangot kaptak és visszavonultak a kalandozástól.

Hogyan tovább? A fent említett összevont kampányba múlt csütörtökön vágtam bele. Terminus néven fut és erősen háziszabályozott DCC RPG-t használok rendszer gyanánt. Erről azonban már egy másik blogon fogok írni, immár angolul. Bővebben majd holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése