2012. október 14., vasárnap

Xarnon túl

Xarn lakói keveset tudnak Eremus más tájairól. Csak maréknyi utazó és kalandor mondhatja el magáról, hogy eljutott valamelyik távoli szegletébe és sikeresen vissza is tért. A következő területek mérete Xarnéhoz hasonló:

Óriások földje: Az északnyugati hegyekben valamikor a titánok emeltek fenséges palotákat és masszív erődöket. Mára eltűntek, helyüket átvették elkorcsosult rokonaik, az óriások különféle fajtái. Gravitációs anomáliáknak köszönhetően a növények és az állatok hatalmasra nőnek ezen a vidéken. Az óriások kisebb termetű ogre, troll, ettin rokonaikat és ősembereket tartanak rabszolgaként.


Grönheim: Az északi föld a nordok és amazonok őshazája. Grönheim valamikor tejjel-mézzel folyó kánaán volt, azonban az éghajlat hidegre fordulása alkalmatlanná tette az emberi életre. Most hófedte hegycsúcsok, gleccserek és befagyott vízfelületek találhatóak ameddig a szeme ellát. A hó és jég alatt rekedt ősi városok állítólag mesés kincseket rejtenek, azonban a lelkes kalandorok akik megpróbálták őket megközelíteni szinte kivétel nélkül havasi majmok, fehér férgek és átlátszó bőrű humanoidok gyomrában végezték.

Szunnyadó föld: Csupán folyók, fenyvesek és mocsarak törik meg az északkeleti puszták egyhangúságát. A sztyeppék és tundrák szétszórt, primitív falvai felett Kraingrad cárja uralkodik, aki a nagy távolságok és a nehéz közlekedés miatt könyörtelen haduraira és kémeire bízta a rend fenntartását.

Vörös pusztulat: Nevét a talaj jellegzetes, vöröses színéről kapta. A pusztulat nagy része préri, melynek egyhangúságát északon kanyonok és hegyek, délen sivatagok, nyugaton partmenti mocsarak és dombságok törik meg. Az itt élő irkán barbárok egy elfeledett civilitáció barbarizmusba süllyedt lezármazottai. Portyáik komoly károkat okoztak a Thülei Birodalomnak, ezért Pravus elrendelte új helyőrségek építését a határvidéken. Eleinte a száműzetéssel volt egyenértékű ha valaki áthelyeztek valamelyik helyőrségbe, viszont pár éve kitört az aranyláz, aminek köszönhetően telepesek százai kezdtek ide vándorolni a gyors meggazdagodás reményében.


Misztikus kelet: Az északnyugati sztyeppéken ulán törzsek vándorolnak céltalanul. Évszázadonként egyszer ha születik köztük olyan vezér, kinek sikerül rövid időre egységbe tömöríteni őket és fosztogató hadjáratot indítani a környező civilizációk ellen. Az északkeleti part hobgoblin kánok fennhatósága alatt áll. Délnyugaton található a tucatnyi kisebb királyságból álló Védisztán, mely dúsgazdag maharadzsájáról és merev kasztrendszeréről ismert. Délkeleten hegyek és óriási falak mögött fekszik az elszigetelt Zhong birodalom. Uralkodója a Sárkány Császár, kinek akaratát a tartományok élére kinevezett mandarinok érvényesítik. Délen szigetek százai tarkítják a tengert, melyek mindegyike sajátos elszigetelt kultúráknak ad otthont. 

Tűzföld: A kontinens délnyugati csücskének nagy része egy óriási vulkanikus hegység. Ennek közepén található a Mélység Szeme, egy óriási lávatenger, közepén a démonok lakta Bazaltvárossal. A hegyek gyomrában rovarszerű humanoidok, sötét elfek, mélységi törpék, mélységi gnómok és agyszívók élnek. A földrengések különösen gyakoriak errefele.

Elveszett vidék: Áthatolhatatlan őserdők és mocsarak borította táj. Valamikor régen a kígyóemberek birodalma állt itt, azonban mára csak a dzsungelmélyi romok és átkozott kincseik árulkodnak néhai dicsőségükről. Szolgáik, a gyíkemberek törzsekbe tömörültek és szüntelen harcot folytatnak egymással a vadászterületekért.

Halott óceán: Néhány szigetcsoport töri csak meg az óceán víztükrének egyhangúságát. A tenger feneke tele van romokkal, óriási szörnyek rejtekhelyeivel és különféle tengeri humanoidok városaival.

1 megjegyzés: